Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

Ar dirbo kas su Nikon DX 18-200mm II ??!

     

Pranešimas    2012 1 15 20:50      

Sveiki !
Gal atsiras zmoniu kure yra bande si objektiva :
Nikon AF-S DX NIKKOR 18-200mm f/3.5-5.6 G ED VR II

Is straipsniu apie ji raau viena trukuma kad objektivas isvazioja savaime kai vertikalej laikai.. Ar lb ne stabilus kai sakikim tik truputi pakeli i virsu?
norejau pirkt bet jau abejoju...


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas V. Mikšys    2012 1 15 21:47      

Taip, išvažiuoja. Kai kuriose situacijose tikrai nervuodavo, taip pat net ir paprasčiausiai bevaikštant. Maniškis išsitrraukdavo ar susistumdavo jau nuo 45 laipnių kampo. O šiaip optiškai tai visai normalus objektyvas.
Nebenaudoju, bet tik dėl to, kad sudaužytas.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas    2012 1 17 13:30      

Dekoju uz atsakima! Manau kad tikrai trugdis man tas isvaziavimas , ziuresiu kita varianta..

P.S. gailo objektivo, uzjauciu!


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Nikonis G    2012 1 17 15:58      

Oleg rašo:
Dekoju uz atsakima! Manau kad tikrai trugdis man tas isvaziavimas , ziuresiu kita varianta..

P.S. gailo objektivo, uzjauciu!


jų yra dvi versijos, viena iš jų turi fiksavimą, kad neišvažiuotų, tad nenurašyk gero objektyvo pagal nevisai žinančių pasisakymus.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas V. Mikšys    2012 1 17 17:34      

Na, jei taip, gerai – patikslinimui, aš turiu šią antrą "pagerintą" versiją, kokia ir nurodyta klausime. Šiaip, kaip sakiau, optiškai objektyvas tikrai geras. Ne fikso aštrumo, bet tikrai daugiau, nei reikia tokiam mėgėjui, kaip aš. Taip pat reikia pabrėžti, kad jo optinis stabilizatorius veikia išties puikiai. Tačiau rašau ne tik ditirambus, bet tai, kaip yra, ką su juo patyriau ir ką apie jį manau pats.

Lygiai taip pat tikėjausi, kad "pagerinta" versija bus pagerinta, tačiau jis nors tu ką nuo pat pradžių išvažiuodavo. Nešiau garantiniam, kad pataisytų tą reikalą, tai po to laikė kokį mėnesį, bet vėliau vėl pradėjo išsitraukinėti. O fiksavimas tik dar labiau nervuodavo, nes gali tik užfiskuoti 18mm pozicijoje. Nuoširdžiai manau, kad tai yra gan gėdingas Nikono inžinerių "pasidaryk pats" tipo pataisymas, ypač atsižvelgiant į palyginti didelę (mėgėjui) šio objektyvo kainą. Objektyvas pirktas neštis į ilgas keliones pėsčiomis, kad nenešt visos kuprinės, kurioje ir taip svorio netrūksta. Iš principo visai ir tinka, tik kad kiekvieną kartą norint kadruoti turi būti daromas papildomas veiksmas atrakinti "zoomą". Aišku geriau, nei nieko, tačiau fotografuojant realiomis sąlygomis "zoomo" žmogus nefiksuoji, o pakėlus aukštyn ar žemyn vis tiek žiedą reikia prilaikyt.

Todėl vis dar vis abejoju, ar verta kišt 300-400 eurų taisymui (užuojautą priimu Smile, sudaužytas ne dėl išsitraukinėjimo ar panašiai, tiesiog force majore, t. y. vaiko Smile

Kita vertus, Olegui laive naudoti tik tą vieną objektyvą ir nekaitalioti būtų privalumas, kadangi jūroje oras dažniausiai prisotintas vandens purslų, lašelyčių ir druskos – visa tai fotoaparato viduriams nelabai patinka. Taip pat jo optinė stabilizacija tikrai veikia labai įspūdingai ir gerai. Pavyksta tokios nuotraukos, kai net nesitiki, kad bus neišplaukusios. Be to dauguma situacijų ir fotografavimo objektų jūroje yra daugmaž horizontalioje pozicijoje, tad...


» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą