| | |
|
Renata Drukteinytė
2010 2 18 9:22
Čia bediskutuojant iškilo klausimukas, į kurį norėtųsi išgirsti atsakymus tų, kurie kiek profesionaliau fotografuoja
Kokį režimą (dažniausiai) naudojate?
Ar kada nors esat (ne smalsavimo tikslais) naudoję ką nors iš visų tų presets tipo "portrait", "landscape" ir etc.?
Nes kažkaip asmeniškai aš kai perėjau ant "M", tai - gal ir ne visai teisingai - laikaus jo. Labai retai pasinaudoju kuriuo nors kitu režimu, tik tam, kad neįprastai šviesiom sąlygom pasižiūrėt, o ką gi siūlo aparatas, po to vistiek grįžtu prie "M"
Presets - net nežinau kas ten ir kaip, jų pas mane kaipo ir neegzistuoja (gal ką ir prarandu - xz)
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
skarbonke
2010 2 18 9:27
99 proc laiko naudojuos diafragmos prioritetu. tiesa aš ne profas, o totalus megėjas, na ir neaišku ar gerai darau, ale, man patogu (-;
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
martynas a.
2010 2 18 9:46
M. iprotis toks, o ir rezultatas geriau kontroliuojamas.
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
|
|
| | |
|
Marius Axas
2010 2 18 10:57
Bla bla bla, dažniausiai mieste naudoju Av ir dar Tv plius kompensacijos +/-. M patogu naudoti tik stabiliuose apšvietimo vietose, tokiose kaip studija ar kt.
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
martynas a.
2010 2 18 11:11
visiska nesamone del M naudojimo TIK kontroliuojamos sviesos situacijose.
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
Marius Axas
2010 2 18 11:19
Aš kalbu apie patogumą. Koks tikslas naudoti M jei vistiek privedinėji prie prie tinkamu eksponometro reiksmiu?
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
hideo
2010 2 18 11:35
Marius Axas rašo: | Aš kalbu apie patogumą. Koks tikslas naudoti M jei vistiek privedinėji prie prie tinkamu eksponometro reiksmiu? |
nu su Av irgi ekspokorekcija davedineji, taip kaip ir is principo tas pats gaunasi
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
|
| | |
|
Marius Axas
2010 2 18 11:39
in space, noone can hear you scream rašo: | Marius Axas rašo: | Aš kalbu apie patogumą. Koks tikslas naudoti M jei vistiek privedinėji prie prie tinkamu eksponometro reiksmiu? |
nu su Av irgi ekspokorekcija davedineji, taip kaip ir is principo tas pats gaunasi |
Na taip, bet vienu ratuku, o ne dviem, bei yra atskaitos taskas... tai gi gaunasi viskas paprasciau...
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
Ramūnas Blavaščiūnas
2010 2 18 11:47
Marius Axas rašo: | in space, noone can hear you scream rašo: | Marius Axas rašo: | Aš kalbu apie patogumą. Koks tikslas naudoti M jei vistiek privedinėji prie prie tinkamu eksponometro reiksmiu? |
nu su Av irgi ekspokorekcija davedineji, taip kaip ir is principo tas pats gaunasi |
Na taip, bet vienu ratuku, o ne dviem, bei yra atskaitos taskas... tai gi gaunasi viskas paprasciau... |
Ar cia panasiai kaip su uzpakalio valymusi? Dviem rankom geriau nusivalo, bet viena - patogiau
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
Marius Axas
2010 2 18 11:49
Ramūnas Blavaščiūnas rašo: | Marius Axas rašo: | in space, noone can hear you scream rašo: | Marius Axas rašo: | Aš kalbu apie patogumą. Koks tikslas naudoti M jei vistiek privedinėji prie prie tinkamu eksponometro reiksmiu? |
Na taip, bet vienu ratuku, o ne dviem, bei yra atskaitos taskas... tai gi gaunasi viskas paprasciau... |
Ar cia panasiai kaip su uzpakalio valymusi? Dviem rankom geriau nusivalo, bet viena - patogiau |
Svarbiausia, kad ten irgi yra taškas...
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
anuka
2010 2 18 12:08
aš tai kažkaip nors tik mėgėjiškai fotkinu, bet visada M... gal ir ilgiau užtrunka nusistatyti tinkamas reikšmes, bet manau čia įpratimo reiklas - jeigu dažniau fotkinčiau gal nebūtų užtrukimų. tik klausimas, kaip elgčiausi ekstremaliom sąlygom, jeigu reiktų skubėti užfiksuoti veiksmą (tarkim, vestuvės, krikštynos ir t.t. ir pan.)..
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
| | |
|
hideo
2010 2 18 12:13
Marius Axas rašo: | Na taip, bet vienu ratuku, o ne dviem, bei yra atskaitos taskas... tai gi gaunasi viskas paprasciau... |
nu ant av irgi tais paciais dviem - vienu ekspokorekcija, kitu diafragma
» Atsakyti
»
|
|
|
| | |
|
Puslapiai: 1 2 3
|
Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą
|