Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

padekit del zenit

      Puslapiai:   1   2   3

Pranešimas Tomas    2009 4 23 19:59      

Adomai tikrai brovo, siaip nesitikejau tiek, bet aciu uz viska visiems, bet tau labiausiai,nes viska ka parasiai yra tiesa,laiko nestabdisim ir negyvensim praeitim,del nikono kuri pasiuliai,tikrai grazus fotoparatas,ir manau tu sakai tu zinai,bet kaip i minejiai ''Tarkime kad apsisprendei i juostine puse'' nepyk bet visos sios diskusijos, mane labiau pastumejo i skaitmeniniu puse, del juotines nusprendziau kad zenito nebejimsiu,gal ir geras fotikas bet.... na apie nikot, nezinau,nes kaip ir sakiai jei renkies juostas ,jau tu nebegalesi pleskint ko tik uzsigeisi,jau reikes pasistenk kad veliau butu grazu zet ka nufotkinai,na o siaip. Pinigu tikrai nelabai noriu leit ant jau kasko sutraus is skaitmeninio,nes kaip ir minejau ,man reikia ,ir noreciau ismoks pirma ta M o ne auto,nes auto puk ir yra nuotrauka,o M yra sunkiau ,nes reikia nusireguliuot viska ir panasiai. Pats turiu finefix s6500fd ir jo valdimas yra rankinis nera AUTO ZUM ,tai sakau gal galetumet patart kur galeciau uzlekt ir pasiskaityt apie manuel rezima kiek reikia tu 4.6.12.40.60.80.100.125 del na kokia diena tada yra dar kaskokie zenitas turejo bet sis neturi tokiu daliku,ir siaip siektiek buvau pramokes,nes kai gavau zenita ,buvau nuejes i foto studije ir paklausiau fotografo kaip naudoti,jis man siektiek paaikino kuri su kuriuo statyt pries saule arba jei apsiniaukia,arba jei kambari, prie lemputes sviesos,bet uzmirsau,nes kai nebenaudojau zenit,na man reikejo atiduot savininkui,viska ir uzmirsau

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Zigmass    2009 4 23 20:22      

Ir kaip žmogui paaiškinti keliais sakiniais, kaip dirbti M režime? Mano protelis tiek neneša...
Gal reikia skaityti atitinkamą literatūrą? Turint konkretų fotiką, literatūros ir suprantantį draugą, to galima išmokti per savaitę-kitą.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Rokas Baltušnikas    2009 4 23 21:54      

reikia 3 juostas veltui paleist, kad pagaut cinkelį. Galima dar su tuo Finepix savaitę ant M palakstyt, nusistačius ISO200. Po to, žiūrint fotošope EXIF'ą žiūrėt, kokie nustatymai prie kokios šviesos naudoti.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Tomas    2009 4 24 10:56      

na man tas ir yra svrbiausia, nes as nezinau kurie yra ten tie 12 60 100 ar 120 cia isatminties rasau,gal tokiu ir nera,bet manau i gera puse as linkstu,tai kurie yra prie svesos ,kurie prie apsiniaukusio oro,ir kurie yra prie lemputes kambario, va man tas domina

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Zigmass    2009 4 24 15:41      

Fokusas yra tame, kad tuos ,,60" galima nustatyti ir kai saulė šviečia, ir kai apsiniaukę.
Šiaip čia dabar gaunasi mokymas plaukti ant kranto: liaudis duoda kažkokias teorines nuotrupos, o praktinės naudos beveik nebus. Juk svarbu ne koks nors ,,60", o pora ,,išlaikymas+diafragma".


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Adomas Svirskas    2009 4 24 17:21      

Zigmas rašo:
o pora ,,išlaikymas+diafragma".


dar ISO. tai ne pora o jau grupinis Wink

plius zinojimas, kad skirtingos islaikymo/diafragmos kombinacijos, nors ir ta pacia expozicija (sviesos kieki, buitiskai) duoda, bet skirtingai "ziurisi" - ryskumo gylis (DOF'as kaip sako kieti), judanciu objektu "isplaukimas" etc etc.

Pasiskaityti reiketu ir kartu bandyti fotografuoti. Zinoma patogiau su skaitmena apsimokyti foto elementoriaus siais laikais.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Zigmass    2009 4 25 9:44      

ISO taip pat turi reikšmės, bet juostelei Zenite nelabai. Juostelės dinaminis diapazonas 1,5 karto didesnis nei skaitmenos. (Ant to kanto Zenitas laisvai perspjaus skaitmeninius fotikus, kainuojančius kad ir 20.000 litų). Tikriausai bus naudojama ISO 100 ar 200 juostelė. Skirtumas - 1 stopas. Tai tas pats, kas vietoj diafragmos 4 pastatyti 5,6 - skirtumas minimalus.
Egzistuoja pagaliau vienkartiniai fotikai, kur yra vienas išlaikymas ir viena diafragma. Bet kažkiek nuotraukų pavyksta padaryti, kaip nebūtų keista...


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas rhcp    2009 4 25 12:30      

turiu klausima apie zenit o kad nekurt naujos temos tai cia paklausiu:
turiu zenita as ir beda Smile klausimas gal ir begalo kvailas taciau sugadinau jau dvi juostas nes vis persukdavau juosta antra syki ir panasiai ir tie ratukai ja suplesydavo ar panasiai.. nu neatrenku ir nejauciu kada ji baigiasi niekaip.. kaip cia yra? :$ dbr turiu lb svarbia juosta bet neskaiciavau kadru o lb nenoriu jos sugadint... :/


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Zigmass    2009 4 25 12:58      

Galima prafotkinus neatsukinėti juostos atgal, o pilnoje tamsoje atsidaryti fotiką ir nusikrapštyti juostelę nuo priėmimo ritės.
Šiaip patarimas paprastas - trenkti lauk tą Zenitą ir pirktis ,,normalų" juostinį. Tik tada reikės vargti su juostelių ryškinimu, skenavimuir pan.
Jei nėra kažin kokių specifinių reikalavimų, tai skaitmena yra žymiai patogiau.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Rokas Baltušnikas    2009 4 25 13:22      

Dažna zenito problema nesugebėjimas atsukti juostų ir jų draskymas, man jau su dviem tokiais yra tekę susidurt

» Atsakyti   » Cituoti    
    Puslapiai:   1   2   3

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą