Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Fotografija
 

Reikia truputi patarimu apie iranga

     

Pranešimas Mindaugas Macijauskas    2008 8 22 10:12      

Sveiki, nori susirinkti sau mini fotostudija namuose, ką ir kokią įrangą galėtumėte pasiūlyti - pradėti norėčiau, kad ir nuo kelių tool'ų, o ne visos gigantiškos studijos, kas svarbiausia joje ?

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Antanas Adamsas    2008 8 22 10:27      

vieta(tūrio ir ploto prasme), šviesa (natūrali, halageninė ar blykstės, atšvaitai ), fonas (medžiaga, užuolaidos siena ir tt) rekvizitas, modeliai ir fantazija... na gal ir viskas neskaitant aparato, asistentės, masažisto, stilistės, kirpėjos, makiažo specialisto, daug mineralinio, patogios sofos, pilno baro, jakuzi, geros muzikinės aparatūros...

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Mindaugas Macijauskas    2008 8 22 10:35      

Smile ačiū, čia tia išsamiai atsakei Smile O dabar dėl medžiagos - kokio paviršiaus geriausi imti ? Kokius atšvaitus patartum ? Lempas ?

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Antanas Adamsas    2008 8 22 13:29      

Mindaugas Macijauskas rašo:
Smile ačiū, čia tia išsamiai atsakei Smile O dabar dėl medžiagos - kokio paviršiaus geriausi imti ? Kokius atšvaitus patartum ? Lempas ?


medžiaga neryški arba ryški (žiūrint ko nori), neatspindinti, nesiglamžanti
Pigiausi halogenai po 500w 2 štukos (bet pasisiruošk jei kambarys nedidelis tai po 20 min modeliai patys nusirenginėt pradės, kaip beje ir pats fotografas, o dėl mineralinio nebuvimo pasigailėsi dar anksčiau) visgi studijinės blykstės (su pribabmbasais), kad ir pigiausios geriau, nors jei jos per galingos kambariui turėsi bėdos
Atšvaitai pigiausi - atspindintys turistiniai kilimėliai, folga ant padėklo (be asistentės bus sunkun nors jei turi laikiklį galima apset be jos), nors specializuoti visada geriau.


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas M    2008 8 23 1:16      

mini studija namuose kuo puikiausiai gali isirengt naudodamas flashus. Jei naudoji nikon tada visus flashus galesi valdyt sb-800 blykstes pagalba o jei turi d300 fotokamera visas blystes galesi valdyt tiesiog su ja.yra spec adapteriu leidzianciu sias blysktes naudot nsu skeciais ar softboxais. jei turi canon arba kitas prireiks radijo siustuvo ir transmiteriu kiekvienai blykstei. tai pigiausias variantas kuri galima naudot bet kur. kitas variantas yra taip vadinami strobai-studijines blysktes. su jomis sudetingiau. pigiu pirkt iskart nepatariu-ilgai nenaudosi-sudegs, suges ar dar bala zino kas atsitiks. jei nori portretu visam ugiui reikia bent 250w, taip pat svarbu jog blykste turetu cooleri kas yra nepaprastai svarbu. is europos gamintoju rekomenduociau multibliz arba elinchrom. su jomis bedu neturesi.deja vien blyksciu neuztenka. kaip jau tikriausiai ziniak uo mazesnis sviesos saltinis tuo labiau kontrastingesne sviesa, tad reiktu kazkokiu sviesos modifikatoriu, kas galetu but softboxas, arba sketis, raba beauty dishas.,,siaip pasakot yra daug ko...pirmiau pasakyk ka nori fotografuoti ir kokio lygio pasvietima nori daryt...tik prisimink viena-su studijos iranga pigiai nebuna.

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Mindaugas Macijauskas    2008 8 23 17:05      

Gerai. Galiu viską sukonkretinti:
1. Koks kūnelis labiausiai atitiktų keliamus reikalavimus fotostudijai ?
2. Objektyvas? (portretams stovintiems, pozuojantiems..)
3. Kiek min man riekia turėti pinigų - norint tai susirinkti ?
4. Galite išvardinti konkrečiai:
a) visus prietaisus, kurie bus reikalingi mini fotostudijai - eilės tvarka.
b) prie kiekvieno - jei galite parašykite firmą, kuri turėtų kainuose ribas, bei kokybę(bent jau vidutinę)


Pas mane yra 45 kvadratų patalpa. Del šilumos - aš žinau, minaraliniai plauks pro duris Smile


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas M    2008 8 24 0:17      

fotostudijai...hmmm..pusiau profesionalus fotoaparatas butu idealu. canon 40d, arba nikon d200, d300, dar yra kitu gamintoju tieisog as apie juos nezinau. studijai kaip ir profesionalaus nereikia. objektyvas... cia pasirinkimo daugiau..pasirinkimas priklauso nuo fotoaparato modelio. jei studija didele su 700-200 2,8 VR neprasausi, labai puikiai tiks visi nekintamojo zidinio objektyvai kaip 50mm 1.4 85mm 1.4 ir t.t zodziu svarbu kad butu is pro klases.
mini fotostudija pasidaryt pigiai cia jau improvizacija:)gali gamintis pats ir stovus ir reflektorius...ko tik zmones neprisigalvoja... butu cia ne lietuva,turetume pasirinkimo , iskart sakyciau pikt alien bees komplekteli ir vargo nematysi.
siaip kiekvienas studijos elementas ir jo kokybe atitinka kaina. rinkiniuose daznai buna vidutines kokybes produktai. jei nori pro teks pakratyt pinigine...
tarkim as turiu elinchrom RX 1200 blykste uz kuria mokejau gal kokius 4200 litu musu pinigais. uz tokia suma butu galima isirengt vos ne visa megejiska studija su 2 ar 3 sviesom..bet...kokybe..galimybes..tarkim apie tuos pacius stovus kalbant...rinkiniuose jie buna tokie siaip sau...nori saugiai llaikyt blykste nesibaiminant del jos kritimo ir apskritai nori kad stovas laikytu simta metu...prasau vel 130 doleriu ir siuntimas...reikia taip vadinamo boomo (stovas su ranka) kad galetum kelt blyskte irgi nesibaiminant del kritimu ir kitu dalyku...velgi teks palikt beveik 2000litu vien uz stova... softboxai...yra pigiu...yra brangiu...prisimink tik viena ka bent jau as patyriau ant savo kailio..nepirk dalyku made in china. tikrai pasigailesi...
na o dabar tada konkreciau. istikro nezinau ka siulo lietuvos parduotuves nors kiek domejausi jos nieko gero nesiulo as iranga uzsisakineju per www.adorama.com ir www.bhphotovideo.com puikus patikimi puslapiai ne karto nenuvyle. perki viska su visa kortele.

jei nori kokybes ir pigumo as rekomenduociau sveicariskus elinchom D-lite400 rinkini. (900 doleriu plius siuntimas) naujieji d-lite su cooleriais tai nereikes baimintis del perkaitimo.bus viskas stovai geros kokybes softboxai ir dvd pasimokyt pagrindu.
bent jau paprasciausias sviesos matuoklis light meteris. velgi siulyciau is sekonic . brangus bet geri.
tada eina fonas. yra medziaginiai, yra popieriniai. pigesni aisku medziaginiai. per foto.lt mediaginio fono kaina 102 litai bent jau taip raso.

na kaip ir viskas. o toliau viskas tik tobulinama.

o dabar siaip del idomumo parasysiu savo mini fotostudijos iranga
2 elichrom FX 400 blysktes
1 elinchrom RX 1200 blykste
4 matthews stovai
smelio maiseliai
speedotron beauty dish su koriu pritaikytas elinchrom galvoms
70x100 softboxas su koriu (aurora)
150cm astuoniakampis softboxas (aurora)
5 pocket wizardai
sekonic light meteris
california sunbounce reflektoriaiai pro ir mini
sunswattweris pro
baterija blysktems explorer XT....

bet velgi tai tik irankiai..deja dar neturejau progos isnaudot ju galimybes...jie tik gali palengvint tau darba...taciau puikias nuotraukas arba net dar grazesnes puikiai darysi ir be ju jei tik turi fantazijos Smile




man asmeniskai nepatinka konstruotis paciam, vistiek tauip nepasidarau kaip


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Mindaugas Macijauskas    2008 8 24 1:04      

Ačiū labai. Tikslus ir konkretus atsakymas. Aš taip pat Lietuvoje nežiūriu. O viską iš užsienio. Paprasčiau, pigiau ir naujesnės ten technologijos.

» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą