Kągi, pabuvojau Kernavėje vykusiose gyvosios archeologijos dienose. Iš matytų fotografų labiausiai patiko smulkaus sudėjimo moteris nusitvėrusi lygtai xxD canon'ą su 70-200 f/2.8L, tik per minią nepriėjau nufotkint :/ tik atvažiavus dar teko apie pusvalandį prastovėt eilėj. Kitiems metams teks žinot.
Malimo profesionalė vaikams aiškino kaip reikia miltus malti pagal laikrodžio rodyklę, pasak jos "su saule", kad duona būtų skani :)
Čia rodė kaip apdirbamas titnagas. Pradžioj grubiai dideliu akmeniu apskaldomas, o vėliau, jau kokia LABAI kieta medžiaga, pavyzdžiui metalo gabalėliu įstatytu į laikiklį suteikiama galutinė forma :)
Čia buvo verdamas verdamas salyklas (visai skanus :) ). šalia pardavinėjo pagal tą technologiją padarytą alų. Vadinasi Čižo alus atrodo ir sakė būna jie prie Sartų ežero ;)
senoviniai žaidimai :D
kaip įprasta tokiuose renginiuose - tualetų per mažai :/