Fotografijų paroda "Ypatingas pasiūlymas"


 
Poetas ir pogrindžio kultūros populiarintojas Mantas Gimžauskas (1976 – 2007), draugų vadintas Šamanu, išsiskyrė gebėjimu jungti vaizdus ir tekstus dėmesį prikaustančiu būdu. Vieną iš Manto Gimžausko – Šamano eilėraščių - "Atigravitacinė Voruta", prasidedantį žodžiais "YPATINGAS PASIŪLYMAS visiems poetams ir poetėms, kuriems raidės ir žodžiai nebekelia fizinio pasitenkinimo", būrys Lietuvos fotografų perteikė savo darbuose. Jie eksponuojami fotografo Dariaus Jurevičiaus kuruojamoje parodoje "Ypatingas pasiūlymas...".

Festivalio TARP atidarymo dieną (spalio 7 d.) Vilniuje pradėjusi veikti paroda spalio 14 d. keliavusi į Kauną, klaipėdiečius išvysti "Antigravitacinės Vorutos" interpretacijas fototekstuose kviečia jau ateinantį savaitgalį, spalio 28 d., 18 val., KKC kiemelyje.

"YPATINGAS PASIŪLYMAS visiems poetams ir poetėms, kuriems raidės ir žodžiai nebekelia fizinio pasitenkinimo"

... Tai eilutė iš Manto (Šamano) Gimžausko eilėraščio „ANTIGRAVITACINĖ VORUTA“. Šį eilėraštį interpretuoti ir rezultatus pristatyti šiemet kaip niekada šamaniškame festivalyje TARP jau žinomus ir perspektyvius fotomenininkus sukvietė parodos kuratorius, fotografas D.Jurevičius.

Fotografai buvo kviečiami pateikti savąsias "antigravitacines vorutas" - darbų ciklą iš dviejų ar trijų spalvotų, šiek tiek į pop art'o ar dadaizmo stilistiką „nukrypusių“ fotografijų.

Kviečiame įvertinti šio poetiško eksperimento rezultatus!

- Spalio 7d. 18val. parodos atidarymas Vilniuje, galerijoje "Kairė-dešinė",  sale "+" 3 aukštas (Latako g. 3, Vilnius). Paroda veiks iki Spalio 13 d.

- Spalio 14d. 19val. parodos atidarymas Kaune, KDF VDA galerijoje (Muitinės g. 4, Kaunas). Paroda veiks iki Spalio 27d.

- Spalio 28d. 18val. parodos atidarymas Klaipėdoje, KKC kiemelis (Bažnyčių g. 4, Klaipėda). Paroda veiks iki Lapkričio 4d.

Parodoje dalyvaujantys fotografai:
Rūta Jankauskaitė, Dmitrijus Matvejevas, Linas Šinkūnas, Mindaugas Bruzga ir Rūta Ežerinytė, Darius Jurevičius, Valdemaras Jurelevičius, Marius Aksijonaitis, Saulius Žiūra, Ramūnas Blavaščiūnas, Artūras Meškauskas, Mindaugas Gabrėnas, Jogintas Visockas, Ramūnas Danisevičius, Vobla Unsane, Marijus Bružila, Vilius Vaičiulis, Adrijus Vegys, Daugvinas Liberis.

Visą eilėraštį "Antigravitacinė Voruta" galite rasti čia: http://www.tekstai.lt/buvo/tekstai/gimzausk/voruta.htm