ARTVILNIUS’11 – šiuolaikinio meno mugė

Liepos 13-17, LITEXPO, Lietuvos parodų ir kongresų centre, Laisvės pr. 5, Vilniuje vyks antroji tarptautinė šiuolaikinio meno mugė ARTVILNIUS’11.

Liepos 13 – 17 d. parodų ir kongresų centre LITEXPO beveik 8000 kv. m. plote įsikurs galerijos iš Lietuvos, kaimyninių šalių ir kitų pasaulio valstybių. Pagrindinis ARTVILNIUS’11 tikslas – parodyti plačią ir reprezentatyvią šiuolaikinio meno galerijų panoramą, pristatyti geriausius menininkus ir jų darbus, išlaikant aukštą meno kokybę.

ARTVILNIUS’11 programoje numatomos podiumo diskusijos, edukaciniai renginiai, video meno seansai. Papildomose LITEXPO paviljono erdvėse ir prieigose veiks jaunųjų menininkų skulptūrų, objektų ir instaliacijų parodos.

Meno mugėje ARTVILNIUS’09 dalyvavo 92 galerijos iš 28 šalių. Sulaukėme tarptautinių meno ekspertų, galerininkų, kolekcionierių, muziejininkų ir kritikų dėmesio, o taip pat gausaus vietinių žmonių ir miesto svečių, besidominčių menu srauto, didžiulio žiniasklaidos dėmesio. ARTVILNIUS’09 tapo meno tiltu tarp Rytų ir Vakarų.

Sėkminga patirtis rodo, kad vienintelė meno mugė Baltijos šalyse – reikalinga. ARTVILNIUS‘11 vizija nukreipta į ateitį turės ilgalaikę išliekamąją vertę ir plėtimosi perspektyvas.

Daugiau informacijos: www.artvilnius.com

Reportažas iš atidarymo: www.laikas.lt


1. Vilija Vitkute    (2011 07 17 22:09)  
Pagaliau rengiamos meno muges , tik gaila ,kad pavirsutinisko SMC stiliaus...
 
2.    (2011 07 20 01:16)  
Liūdesys ir skurdas