„World Press Photo" paroda Vilniuje

 Birželio 6 d. 16 valandą Vilniaus Lukiškių aikštėje rengiama „World Press Photo’11“ - geriausių pasaulio spaudos fotografijų, sukurtų 2010 metais, parodos atidarymas. Šią parodą rengia Užsienio reikalų ministerija, Nyderlandų Karalystės ambasada Lietuvoje ir Vilniaus miesto savivaldybė.

Paroda „World Press Photo’11“ bus atidaryta Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos (ESBO) pirmininkės Lietuvos rengiamos tarptautinės konferencijos žurnalistų saugumo tema išvakarėse. Ši paroda taip pat yra skirta ir diplomatinių santykių tarp Lietuvos Respublikos ir Nyderlandų Karalystės atkūrimo 20-mečiui paminėti.

Parodą atidarys ESBO pirmininkas, Lietuvos užsienio reikalų ministras Audronius Ažubalis, taip pat atidaryme kalbės Nyderlandų Karalystės ambasadorius Lietuvoje Joep Wijnands ir Vilniaus miesto meras Artūras Zuokas.

„World Press Photo“ yra ne pelno siekianti organizacija įkurta Nyderlanduose 1955 metais. Ši organizacija remia ir skatina profesionalių spaudos fotografų veiklą, taip pat siekia atkreipti dėmesį į aktualiausius įvykius ir reiškinius, kurie įvyko pasaulyje per kalendorinius metus. 2010 metų gruodžio mėnesį 5691 fotografas iš 125 šalių pateikė 108 659 nuotraukas. Tarptautinė komisija atrinko 65 nuotraukas ir 2011 m. gegužės 7 d. Amsterdame paskelbė 2011 metų „World Press Photo“ laureatus. Nuotraukose užfiksuotos pasaulio politinės aktualijos, kasdieninio žmonių gyvenimo vaizdai, sportinių pergalių ir pralaimėjimų akimirkos, gamtos grožis ir ekologinių katastrofų padariniai. Visos 65 nuotraukos, tapusios 2011 metų „World Press Photo“ konkurso laureatėmis Vilniuje bus eksponuojamos tuo pačiu metu kaip ir Paryžiuje, Berlyne, Madride, Maskvoje, Tokijuje.

„World Press Photo“ kasmet yra pristatoma keturiasdešimtyje pasaulio šalių. Konkurso laureate 1969 metais kategorijoje „Sportas“ yra tapusi Antano Ališausko nuotrauka, o 1974 metais kategorijoje „Gyvenimas“ 1 vietą užėmė Irenos Giedraitienės nuotrauka.

Paroda Lukiškių aikštėje veiks nuo šių metų birželio 6 d. iki liepos 3 d.

Parodos lankymas nemokamas.


1. L.O.L    (2011 06 16 20:51)  
žiūrėjau ir labai patiko, parodo tikrove kokia ji yra ištikruju