Fotografijų konkursas „Debiutas"

Lietuvos fotomenininkų sąjunga skelbia kūrinių atranką fotografijų konkursui „Debiutas“. Konkurse gali dalyvauti autoriai ne jaunesni kaip 16 metų.  Lietuvos fotomeninikų sąjungos nariai, turintys meno kūrėjo statusą, konkurse nedalyvauja. Konkurse kviečiame dalyvauti Lietuvos autorius gyvenančius šalyje ir užsienyje. Tema laisva.

Kviečiame pateikti nuo 3 iki 10 nespalvotų ar spalvotų fotografijų, sukurtų ne anksčiau kaip 2007 m. (pageidautinas ciklas arba serija). Pateikiant kūrinius, būtina nurodyti autoriaus vardą, pavardę, kūrinio sukūrimo metus ir pavadinimą. Taip pat prašome nurodyti elektroninį bei pašto adresą (pageidautina) ir telefoną, kuriais galima būtų susisiekti su autoriumi. Atrankai priimami ir atspaudai, ir kūriniai skaitmeniniame formate.

Konkursui pateiktas fotografijas vertins Lietuvos fotomeninikų sąjungos sudaryta komisija.
Vienas iš konkurso prizų – nugalėtojo ar nugalėtojų grupės paroda Lietuvos fotomenininkų sąjungos galerijoje 2011 metais.
Nuotraukas arba skaitmenines laikmenas į Lietuvos fotomenininkų sąjungą prašome pristatyti iki 2010 m. spalio 1 d., 15 val. arba siųsti paštu (pašto žyma ne vėliau 2010 m. spalio 1 d.) adresu:

Lietuvos fotomenininkų sąjunga
Gedimino pr. 43, Vilnius LT-01109
Lietuva

Taip pat el. paštu: lietuvos.fotografija@gmail.com (nuotraukos dydis 72 dpi)
Telefonas pasiteiravimui: (8 5) 261 16 65

Fotografai, pateikdami kūrinius, prisiima atsakomybę, jog jie yra šių kūrinių autoriai. Taip pat autoriai garantuoja,  kad pateikiamų kūrinių neturtinės ir turtinės teisės priklauso patiems autoriams. Eksponuojant ar publikuojant kūrinius, autorius gali būti pristatomas pseudonimu, tačiau pateikiant kūrinius prašome nurodyti tikrąjį vardą ir pavardę.

Konkurso organizatoriai pasilieka teisę panaudoti atsiųstas fotografijas ar jų skaitmenines laikmenas, nurodant autorių ar jo pseudonimą (kaip pageidaujama) konkurso leidinyje ar elektroninėje jo versijoje, eksponuoti parodoje, konkursų „Debiutas“ reklamoje, interneto svetainėje www.photography.lt, anonsuojant šį ar kitus konkursus - parodas „Debiutas“, leidiniams susijusiems su konkursu, neišmokant honoraro. Autoriaus sutikimas su šiomis sąlygomis laikomas nuotraukų ar jų skaitmeninių laikmenų atsiuntimas į konkursą.

Lietuvos fotomenininkų sąjunga