Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Renginiai
 

VU biblioteka: fotografuoti griežtai leidžiama!

     

Pranešimas mantozauras    2011 4 21 13:20      

Antrus metus iš eilės Vilniaus universiteto biblioteka naikina apribojimus ir kviečia visus fotografijos mėgėjus bei profesionalus, pradedančius ir jau daug pasiekusius, balandžio 28 dieną atrasti iš naujo Vilniaus universiteto biblioteką, užfiksuoti vaizdus bei parodyti savo unikalų žvilgsnį į unikalią biblioteką.



Praeitais metais didelio susidomėjimo sulaukusi akcija fotografams šiemet bus vykdoma balandžio 28 d. Iš viso bus renkamos dvi grupės: nuo 8 iki 12 val. (rytinė grupė) ir nuo 14:30 iki 17 val. (vakarinė grupė). Pirmoji, rytinė grupė, biblioteką lankys savarankiškai, lydintis asmuo jiems tik parodys pačias įdomiausias vietas. Šioje grupėje laukiami labiau patyrę fotografai. Antrojoje, vakarinėje ekskursijoje, fotografus lydės Vilniaus universiteto bibliotekos gidas, kuris skirs daug dėmesio bibliotekos istorijai, pristatys įdomiausias vietas, datas, įvykius, žmones. Šioje grupėje laukiami visi norintys.

Jums parodysime gražiausias ir įspūdingiausias XVII–XIX a. sales bei skaityklas, modernias erdves istoriniame pastate. Išvysite saugyklas, kuriose skaitytojų laukia keli milijonai knygų, sužinosite, kaip restauratorių rankose atgimsta senosios knygos, galėsite pasiekti vieną aukščiausių senamiesčio taškų ir pasigrožėti Vilniaus panorama iš pačios senamiesčio širdies.

Po ekskursijos bus organizuojama geriausių darbų paroda. Įdomiausios nuotraukos papuoš Vilniaus universiteto bibliotekos erdves bei džiugins čia kasdien dirbančius ir besilankančius.

Prašome registruotis (iki balandžio 26 dienos) el. paštu mantas.pelakauskas@mb.vu.lt. Norintys dalyvauti prašomi atsiųsti nuorodą į savo geriausių darbų galeriją internete arba vieną motyvuotą sakinį, kodėl Jūs norite pas mus ateiti, taip pat nurodykite Jums tinkamą dieną ir laiką.

Primename, kad Vilniaus universiteto biblioteka (Universiteto g. 3, Vilnius) yra kultūros paveldo objektas, mes galėsime priimti ribotą skaičių fotografų. Atkreipkite dėmesį, kad istorinėse salėse naudoti blykstes yra nerekomenduojama.


» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą