Naujausios forumų temos  Forumų sąrašas     Ieškoti               Vartotojo nustatymai   Tikrinti asmeninius pranešimus   Prisijungti 

Visi forumai -> Renginiai
 

Fotokonkursas: "Kultūrų įvairovė mano gatvėje"

     

Pranešimas Ramūnas Blavaščiūnas    2008 6 20 12:44      

ES skatina ieškoti kultūrų sandūros
Sudaryta ES foto konkurso „Kultūrų įvairovė mano gatvėje“ vertinimo komisija

2008 m. birželio 19 d., Briuselis

Šiuo metu vyksta Europos Komisijos paskelbtas foto konkursas, skirtas įamžinti skirtingų kultūrų sandūrą gatvėje. Konkursas, apimantis visą ES, kviečia kiekvieną smalsuolį, turintį fotoaparatą, fiksuoti, kaip skirtingos kultūros susitinka ir susimaišo mūsų margame žemyne. Šis konkursas yra dalis Europos kultūrų dialogo metų (2008) projekto, kurio tikslas – skatinti ir susipažinti su įvairiomis kultūromis bei bendromis vertybėmis vis atviresnėje ir sudėtingesnėje ES kultūrinėje aplinkoje. Europos Komisija pristato gerai žinomus Europoje foto konkurso vertinimo komisijos narius, kurie rinks konkurso nugalėtojus.

Iki birželio 30 dienos kiekvienas – nesvarbu, jaunas ar senas, mėgėjas ar profesionalas – bet kurios ES šalies gyventojas turi galimybę nufotografuoti ir pasidalinti savo vizija, ką iš tiesų kultūrų dialogas reiškia žmogui. Vienintelė sąlyga – kultūrų dialogas turi atsispindėti nuotraukoje. Konkursui „Kultūrų įvairovė mano gatvėje“ teisėjauja keletas garsiausių Europos fotografų ir kino kūrėjų, o nugalėtojams atiteks €15,000 vertės prizai.

Vertinimo komisiją sudaro rumunų kilmės prancūzų kino režisierius ir scenaristas Radu Mihăileanu; Indijoje gimęs žurnalo „Stern“ foto žurnalistas Jay Ullal iš Vokietijos; prancūzų fotografas Charles Fréger; Vengrijoje gimusi rašytoja ir fotografė Zsuzsanna Ardó iš Didžiosios Britanijos; olandų – turkų fotografas Ahmet Polat bei suomių nepriklausoma fotografė Arja Hyytiäinen, gyvenanti Paryžiuje ir Berlyne.

Pasak vieno komisijos narių Jay Ullal, tokios iniciatyvos yra turi būti labai skatinamos daug kultūrų vienijančioje Europoje: „Europoje gyvenu nuo 1963 m. ir pastebėjau, kad skirtingų kultūrų žmonės tampa vis labiau tolerantiški vieni kitiems. Panašu, kad jie suvokia, kokias galimybes jiems gali suteikti kitų kultūrų pažinimas. Žinoma, kultūrų pažinimo idėja turi būti dar labiau skleidžiama, ir aš tikiu, jog šis foto konkursas tuo požiūriu yra labai tinkamas ir vertingas. Nuotraukos gali papasakoti geriausias istorijas ir kiekvienas gali jas suprasti – tam nereikia jokios kalbos.“

Konkurso dalyviai gali registruotis ir įkelti nuotraukas iki birželio 30 dienos specialiame konkurso internetiniame puslapyje www.street-cultures.eu. Čia nurodytos ir kitos dalyvavimo konkurse sąlygos. Dalyviai turi visišką laisvę pasirinkti, kaip pavaizduoti kultūrų dialogą: per švietimą ar religiją, mokslą ar kultūrą, migraciją ar mažumas, ar tiesiog pavyzdžiais, su kuriais jie susiduria kasdien. Bus išrinkti keturi nugalėtojai, iš kurių vienas bus išrinktas balsuojant internetiniame konkurso puslapyje. Prizai (aukštos kokybės fotoaparatai ir kelionės į Europos sostines) bus įteikti ceremonijos, vyksiančios rugsėjo 25 dieną Briuselyje, metu. Atrinktos geriausios nuotraukos bus rodomos viešinimo medžiagoje bei keliaujančioje parodoje visoje Europoje, siekiant sugriauti žmonių bendravimo barjerus ir skatinti kultūrų įvairovę.

„Kultūrų dialogai verčia mus žiūrėti toliau mūsų nusistatytų tikrovės sienų ir įkvepia mus susitelkti ties mūsų panašumais, o ne skirtumais.“ – teigia vertinimo komisijos narys Ahmet Polat.

Pasak kitos komisijos narės Zsuzsannos Ardó, „Fotografija įrėmina tikrovę – ji užfiksuoja dialogo ištrauką. Savo visuotine vaizdine kalba ji gali pateikti tiek panašumų, tiek kontrastų sluoksnius.“




Papildoma informacija:
Baltijos viešųjų ryšių grupė
Raimundas Asauskas
+370 5 215 33 77
Raimundas@bvrg.lt


Pastabos redaktoriams
Kiekvienas dalyvis gali pateikti daugiausiai tris nuotraukas. Nuotraukas galima retušuoti ar kitaip redaguoti, taip pat galima pateikti fotokoliažus ar fotomontažus. Komisijos vertinimo kriterijai bus temos „Kultūrų dialogas“ interpretacija ir atvaizdavimas, kūrybiškumas ir išraiškos originalumas, nuotraukos kompozicija ir pagrindinės minties aiškumas, nuotraukos patrauklumas ir gebėjimas pagauti žiūrovo dėmesį. „Publikos favourite“ pripažinta nuotrauka bus išrinkta iš 20 finalistų nuotraukų, balsuojant internetiniame konkurso puslapyje.

Pagrindinio prizo laimėtojas gaus skaitmeninį Canon EOS 5D fotoaparatą su 24-105 mm židinio nuotolio objektyvu ir šešių dienų kelionę į tris Europos sostines – bendra suma siekia €5,000. Antros vietos nugalėtojui atiteks skaitmeninis Nikon D300 fotoaparatas kartu su 18-200 židinio nuotolio objektyvu bei keturių dienų kelionė į dvi Europos sostines – bendra prizų vertė apie €3,000. Trečios vietos prizas yra skaitmeninis Pentax K10 D fotoaparatas su 18-55 mm ir 55-200 mm židinio nuotolio objektyvais ir dviejų dienų kelionė į vieną Europos sostinę – prizo vertė €2,000. Balsavimo internetu nugalėtojas laimės skaitmeninį Olympus E3 fotoaparatą su 14-54 židinio nuotolio objektyvu bei šešių dienų kelionę į tris Europos sostines. Šių prizų vertė siekia €5,000.

Pagrindinis Europos kultūrų dialogo metų 2008 tikslas yra skatinti kultūrų dialogą kaip priemonę padėti Europos piliečiams ir visiems gyvenantiems ES įgyti žinių ir sugebėjimų pritapti nuolat atvirėjančioje ir sudėtingėjančioje kultūrinėje aplinkoje. Taip pat siekiama didinti žinomumą apie aktyvios ir atviros pasauliui Europos pilietybės, gerbiančios kultūrų įvairovę ir paremtą pagrindinėmis ES vertybėmis, vystymo svarbą. Europos kultūrų dialogo metai prisideda prie savitarpio supratimo ir geresnio gyvenimo kartu, nagrinėja kultūrinių skirtumų naudą ir puoselėja Europos pilietybę bei buvimo europiečiais jausmą.
www.dialogue2008.eu


» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Inga Juodytė    2008 6 22 0:55      

na saunuolis Wink konkursu info pradejai dalintis... gal as tave netycia gerai veikiu Smile

» Atsakyti   » Cituoti    
Pranešimas Ramūnas Blavaščiūnas    2008 6 22 14:07      

ir toliau mane veik, paziuresim ar tai netycinie veika Smile

» Atsakyti   » Cituoti    
   

Reikia prisijungti norint parašyti atsakymą


Pradėti naują temą